RAVYOLİ
Malzemeler
Hamuru için:
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzeme:
100 gr kıyma
Tuz, karabiber, fesleğen
Sosu için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 fincan kaşar rendesi
Yapılışı
İç malzeme: Kıyma, fesleğen, tuz, karabiber bir kapta yoğrularak iç malzeme hazırlanır.
Hamuru için: Yumurta, tuzla çırpılır, aldığı kadar unla sert bir hamur
yoğrulur. Hamur iki bezeye bölünür, hafif un serpilerek oklava yardımıyla açılır. Açılan hamur mantı kalıbı üzerine yayılır, yayılan hamura yumurta akı sürülerek iç malzemeden nohut büyüklüğünde parçalar ayrılır mantı kalıbının çukurlarına gelecek şekilde konulur. Diğer açılan hamura da yumurta akı sürülerek hamurun üstü kapatılır. Oklava yardımıyla üzerinden geçilerek mantı kalıbı şekli alması sağlanır, ters çevrilerek mantı hamurları çıkarılır. Hamurlar kaynarsuda10 dakika pişirilir.
Sosu için: Zeytinyağ ve salça tavada karıştırılarak sosu hazırlanır.
Mantı hamurları servis tabağına alınarak üzerine hazırladığımız sos gezdirilir ve kaşar peyniri rendesiyle servis yapılır.