rockaz72
Mesaj Sayısı : 38 Yaş : 32 Nerden : Ankara Kayıt tarihi : 19/09/08
Oyunlar Deneme: (3/3) Zar: Zar Seçim: Seçim
| Konu: Frambuazlı Pelte C.tesi Eyl. 20, 2008 3:50 pm | |
| Malzemeler
2 Su bardağı frambuaz 2 Su bardağı su 3 Çorba kaşığı esmer şeker 2 Tatlı kaşığı mısır nişastası Süslemek için : Herhangi bir taze meyve Nane yaprakları
Hazırlanışı
- Frambuazları ezerek püre haline getirin.
- Esmer şekeri 1 su bardağı su ile küçük bir tencereye alın.
- Orta hararetli ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
- Ayrı bir kapta mısır nişastasını diğer 1 su bardağı su ile karıştırın.
- Nişastalı duyu ocaktaki tencereye katın ve sürekli karıştırın.
- Püre haline getirdiğiniz frambuazları da tencereye alın ve karıştırmaya devam edin.
- Pelte donuklaşmaya başlayınca ocağı kapatın.
- Pelteyi iki kaseye veya kuplara pay edin ve buzdolabında soğutun.
- Arzuya göre meyve ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
| |
|